Communicatieve vaardigheden

Waar je communicatieve vaardigheden kunt gebruiken is bijna ondenkbaar; zoveel mogelijkheden zijn er. Allereerst is het al zeer praktisch om correct Nederlands te schrijven en spreken. Vanuit deze basis kun je gemakkelijk uitbreiden.

Wat zijn communicatieve vaardigheden

Wanneer je uitstekend uit je woorden komt, in allerlei situaties en met allerlei soorten mensen, dan kun je gerust stellen dat jij communicatieve vaardigheden bezit. Wanneer je daarnaast ook nog een toespraak kunt houden voor groot of kleiner publiek, dan kun je je informatie prima overbrengen op andere mensen.

Waarvoor is het nodig

Wanneer je werkt binnen een kantoor of veel samenwerkt met mensen, administratie voert of een organisatie leidt, is het praktisch om communicatieve vaardigheden te hebben. In dergelijke situaties dien je in staat te zijn om snel en creatief in te spelen op de vragen uit je omgeving. Een grote woordenschat is hierbij van harte welkom.

Welke scholing

Soms wordt er scholing gegeven vanuit het bedrijf waar je werkt, een andere keer dien je een opleiding te volgen. Er bestaan zowel schriftelijke als klassikale opleidingen om communicatieve vaardigheden aan te leren. Bij schriftelijke opleidingen zal veelal worden gewerkt met geluidopnamen.